Trouwen

Trouwen

Boerderijcafé Mausel is een unieke, landelijke en sfeervolle locatie voor uw bruiloft.

Vindt u ook niet dat een bruiloft een dag van ontspanning en samenzijn met familie en vrienden moet zijn? Geen gevlieg van locatie naar locatie, maar alles in één, zodat er tijd overblijft voor echte momenten van genieten. Bij Boerderijcafé Mausel bent u hiervoor aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht met grote en kleine gezelschappen. Door het ruime aanbod aan ruimtes past Boerderijcafé Mausel altijd. Daarnaast is onze locatie in alle seizoenen geschikt. In de zomer heerlijk onder de bomen met uitkijk over het weidse Groninger landschap of in de winter intiem rond de open haard. De boerderij dateert uit 1863, een periode van bloei voor de Groningse landbouw. In de verschillende zalen en in de schuur is agrarisch gereedschap opgehangen die u aan deze periode zal herinneren.

Aankleding

Het leuke is dat u helemaal zelf kunt bepalen hoe uw bruiloft er uit komt te zien. Wilt u een bepaald thema? Een festivalbruiloft? Een huwelijksvoltrekking door een familielid? Lange tafels of losse tafels? Bloemen of ballonnen? Zoveel keuzes! Misschien heeft u wel een heel duidelijk beeld van uw dag. Neem zelf de touwtjes in handen voor de aankleding, sfeer en decoratie, zoals tafelstukjes en bloemen. Wij denken en helpen mee om uw wensen uit te laten komen.

Bruidstaart & Diner

Vanuit de keuken willen we ook graag met u meedenken. Wij maken alles zelf en wij werken zoveel mogelijk met verse, streek- en biologische producten. Een shared diner, een buffet, bbq of A la carte...genoeg mogelijkheden. Stuur een aanvraag voor de actuele menukaart.

De bruidstaart, één van de belangrijkste onderdelen van de bruiloft kunnen wij ook naar smaak maken. Een Naked Cake met vers fruit en mooie bloemen of een taartbuffet met keuze aan heerlijke taarten. Geef aan wat uw wensen zijn, dan geven wij aan wat de mogelijkheden zijn. Denk ook eens na over leuke details tijdens het huwelijksfeest zoals een Oudhollands snoepbuffet of een Photobooth huren. Wij vinden het leuk om u in contact te brengen met de leukste (trouw) leveranciers!

Trouwauto

Geef uw dag een exclusief tintje met een gave trouwauto. Een ritje met een klassieker is een ware beleving! Wij hebben goede ervaring met bijvoorbeeld www.trouwenineenoldtimer.nl.

Overnachten

Heeft u enkele gasten die van ver komen? Dan kunt u ze de mogelijkheid aanbieden om op onze camping te blijven overnachten. Vanaf 2023 nemen wij geen groepen meer aan op onze camping.

De camping is open van 1 april – 1 oktober en heeft een aparte prijslijst. In de omgeving zijn meerdere Bed&Breakfast mogelijkheden, zoals (willekeurige volgorde);

Huwelijksvoltrekking

Wij zijn een officiële trouwlocatie, wat betekent dat er huwelijksvoltrekkingen mogen plaatsvinden. Het voordeel hiervan is, is dat u zélf meebeslist hoe dit moment eruit komt te zien, hoe lang het duurt, wie er allemaal gaan spreken en hoe de aankleding is. Een huwelijksvoltrekking op uw eigen persoonlijke en unieke manier. U trouwt officieel in de gemeente Midden Groningen, wat betekent dat er een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) van deze gemeente u trouwt bij onze locatie. De tijd en de duur van de ceremonie staat dan vast volgens de regels van de gemeente Midden Groningen. U kunt er ook voor kiezen om een voor een dag een zelfgekozen BABS aan te stellen. Als u dat doet heeft u ook volledig inspraak in de lengte van de ceremonie en kunt u deze zo persoonlijk mogelijk maken. Hierdoor krijgt u precies de ceremonie zoals u wenst. Wij hebben goede ervaring met trouwambtenaar en ceremoniespreker Ria Fenneman van Jullie Moment en wij kunnen haar zeker aanraden voor jullie huwelijksvoltrekking.

Trouwfoto's

Zowel in en rondom onze locatie als in de omgeving zijn er prachtige plekjes waar u een fotoreportage kunt maken. Voorbeelden hiervan zijn; Natuurgebied Roegwold, natuurgebied de Heemtuin, de Nederlands Hervormde kerk van Noordbroek (14e eeuw) en de achterliggende pastorietuin en de Fraeylemaborg te Slochteren. Voor een uitgebreide reportage met alle vrienden en familieleden leent onze tuin en het weidse Groninger landschap zich perfect. Het kiezen van een fotograaf is vaak erg persoonlijk. De stijl van een fotograaf moet aanspreken, maar ook de persoonlijkheid. In de afgelopen jaren hebben wij diverse fotografen over de vloer gehad, wat heeft geleid tot verschillende ervaringen. Wij helpen u graag met het kiezen van een fotograaf, maar uiteindelijk maakt u uiteraard zelf een keuze.